Vrijdag 18 januari was er weer de jaarlijkse Cultuurdag op Thamen in het kader van het vak CKV, Culturele Kunstzinnige Vorming. Alle leerlingen van klas 3 konden kiezen uit wel twintig verschillende workshops.

Zo konden ze ontdekken hoe het is om Petit Fours te maken bij de workshop Heel Thamen bakt en bij Multicultureel koken hoe je Surinaamse koekjes bakt, alles in de grote keuken. In het ruime Skills Lab was er gelegenheid om Popart te maken, Cartoons of Manga tekenen, of een workshop Braziliaans drummen te volgen. In andere lokalen was er onder andere yoga, Scrapheap challenge, Archery Tag, of het maken van een broodplank van steigerhout.

Veel belangstelling was er ook voor de workshop Escaperoom. Daar werd de groep in tweeën gesplitst en gingen de leerlingen onder begeleiding van twee professionals aan de slag met allerlei materialen om een escaperoom te bouwen, waarna de ene groep uit de escaperoom van de ander mocht proberen te ontsnappen.

Van bloemsierkunst tot American bbq, van haarverzorging tot een fonoscoop maken voor je mobiel, er waren talloze mogelijkheden voor de leerlingen om hun talenten te ontdekken.

De gemeente Uithoorn was ook vertegenwoordigd: wethouder Ria Zijlstra kwam samen met een vriendin een workshop geven, Stof tot nadenken. De leerlingen gingen aan de slag met spijkerstof, naald en draad of een naaimachine. Alle gemaakte werkstukken worden samengevoegd tot één groot wandkleed.

De Cultuurdag was wederom een groot succes, dankzij de inzet van iedereen die er aan meegeholpen heeft: leerlingen, workshopleiders/leidsters, docenten, ondersteunend personeel en managementteam. Allen waren het er over eens: naast vele andere kenmerken is het die saamhorigheid, het samen doen en ontdekken, wat Thamen zo’n leuke school maakt!

CKV

Go To Top