Thamen overtuigend naar landelijke finale
Hoofddorp, 26 januari 2019

Ook dit jaar is het gelukt een team van Thamen skiërs op de been brengen! Nieuw was de naam: Vakcollege Thamen. Voor het eerst mocht een team het nieuwe Vakcollege vertegenwoordigen. Dit ging meer dan verdienstelijk.

De druk zat er goed op. De prestatie van vorig jaar moest op zijn minst geëvenaard worden. Al snel leek dit er niet meer in te zitten: door ziekte haakten twee skiërs vlak voor aanvang van de slalom af en diskwalificatie lag op de loer. Wonder boven wonder werd het team gered: met veel ski-ervaring, maar zonder ooit een borstelbaan gezien te hebben, werd Sven Bakker op het allerlaatste moment toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Met dankknuffels en vreugdedansen verwelkomden we Sven en zijn ouders.

Om 17.15 uur zette Roy Muilwijk in de eerste manche meteen een zeer scherpe tijd voor de rest van het wedstrijdveld. Sven Bakker, Collin Alewijnse en Dave Muilwijk, complementeerden het team. Daarmee lag de druk direct hoog bij de tegenstanders. In de tweede manche zetten alle deelnemers een nog scherpere tijd neer.

De wedstrijdleiding had vervolgens wat tijd nodig om mogelijke diskwalificaties door te spreken en de scherpste tijden op te tellen. Wat we eigenlijk al voelden en wisten, werd bevestigd: Vakcollege Thamen wint met overmacht de voorrondes in onze regio!

Roy, Dave, Sven en Collin: van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie! Op naar de finale in de echte sneeuw in Zoetermeer.

De wintersportverslaggever van Vakcollege Thamen
Hugo van den Berg

v.l.n.r. Dave, Colin, Sven en Roy

winnaars

Go To Top