Nieuw! Beroepenfeest On Stage voor onze 2e en 3e jaars leerlingen.

Misschien weet je het nog van jezelf: hoe moeilijk het kan zijn om een beroepskeuze te maken.Beroepsoriëntatie is een proces van snuffelen, denken, twijfelen, praten en dromen. Ontdekken waar je warm voor loopt, waar je blij van wordt en wat bij je past. Scholen spelen een belangrijke rol in het keuzeproces van hun leerlingen. Daarom gaan wij in februari 2019 Veen en Amstelland On Stage organiseren voor de leerlingen van Thamen en het Veenlanden College Mijdrecht/Vinkeveen.

In oktober starten we met lessen in het kader van beroepsoriëntatie. Vervolgens krijgen de leerlingen de training Junior Networking en half februari bezoeken we het Beroepenfeest van Veen en Amstelland On Stage: leerlingen ontmoeten medewerkers van bedrijven uit de regio en op de Doe Dag op 5 maart gaan leerlingen op werkbezoek bij de lokale bedrijven om ze bekender te maken met een bepaald beroep of branche. Al deze activiteiten hebben tot doel VMBO-leerlingen positief in de schijnwerpers te zetten, hen te helpen bij hun beroepskeuze en het beroepsnetwerk van de leerling op te bouwen. Zij maken kennis met bedrijven uit een grote diversiteit aan sectoren: het onderwijs, de zorg, de techniek, sport, ICT, financieel, dienstverlening, tuinbouw, en nog veel meer.

Mary Krouwel over deelname aan On Stage: “De positieve insteek van VMBO On Stage waardeer ik bijzonder. Dat er zoveel beroepsgroepen vertegenwoordigd zullen zijn, laat zien dat de vmbo-leerling ongelofelijk veel mogelijkheden heeft voor zijn of haar toekomst, mogelijkheden die ze zelf misschien nog niet eens hadden gezien. Bovendien leert de ervaring van VMBO On Stage in andere regio’s, dat leerlingen die via deze laagdrempelige manier contact maken met ondernemers en bedrijven, daar later ook nog contact mee houden. Dat kan zijn in de vorm van een stageplek, maar ook een baantje in de zomer. VMBO On Stage is een heel mooie manier om het eerste contact te leggen.’’

On Stage is in 2007 gestart in Delft en draait inmiddels in twintig regio’s in het land. Op www.onderwijsonstage.nl vind je meer informatie.

Actuele informatie over dit regionale beroepenfeest is te volgen via https://www.veenenamstellandonstage.nl

Snijden taartHenk Ligthart (rector Veenlanden College) en Mary Krouwel (directeur Thamen) snijden samen de taart aan.

Go To Top