Beste ouders/verzorgers, beste leerling, 
De vakantie is bijna voorbij en dinsdag 18 augustus opent Vakcollege Thamen de deuren voor de leerlingen. De brieven en draaiboeken voor de introductieweek liggen klaar om verstuurd te worden. 
 
Zoals u niet ontgaan zal zijn, is er momenteel onrust over het volledig open laten gaan van de scholen. Afgelopen dinsdag is er een briefing van het RIVM over het coronavirus geweest en gisteren debatteerde de Tweede Kamer over de aanpak. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat wij de leerlingen op dinsdag 18 augustus gewoon op school kunnen ontvangen. 
 
Maar wel willen wij afwachten of er vanuit de overheid andere adviezen komen en hebben daarom besloten om u en de leerlingen op maandag 17 augustus nader te informeren. 

Een uitbundig applaus voor alle geslaagden! Bekijk het filmpje van de diploma-uitreiking.

Net als op alle andere scholen in het land werken ook de docenten van Vakcollege Thamen vanuit huis. We laten met een creatieve boodschap weten dat we jullie missen en aan jullie denken en steken met ‘Thamen uit, Thamen thuis’, de thuiszitters een hart onder de riem. Binnenkort zal blijken of het thuisonderwijs ook na de vakantie doorgaat, of dat we in mei weer samen op Thamen zijn. Hou vol, we zijn trots op jullie !

Sinds vorige week heeft Vakcollege Thamen te Uithoorn er een nieuwe aanwinst bij: een complete motor van Yamaha. Maar, hoe krijg je zo’n prachtig apparaat in je bezit? Gevonden? Gekocht?

Wessel, leerling in klas 4 Mobiliteit & Transport op Thamen, heeft stage gelopen bij de werkplaats van Yamaha Nederland te Schiphol. De mentor van Wessel, meneer Albert de la Bruhèze, raakte tijdens het stagebezoek in gesprek met de stagebegeleider van Wessel. Of het niet een leuk idee zou zijn als de leerlingen van Thamen aan zo’n motor zouden kunnen sleutelen, aangezien de motoren toch vernietigd worden. Yamaha Nederland heeft zich toen bereid getoond een motor te schenken, zodat leerlingen zich nog meer kunnen bekwamen op het gebied van gemotoriseerde tweewielers. Een uitgelezen kans voor onze school om onze leerlingen nóg beter op te leiden binnen het vakgebied van Mobiliteit & Transport. Zeg nou zelf: wie wil er nou niet sleutelen aan een prachtige Yamaha motor?” De motor is, samen met heel veel andere mooie dingen, te bewonderen op de Open Dag. 

Op woensdag 27 november hebben bovenbouwleerlingen van Vakcollege Thamen in het kader van de landelijke actie “Fietser laat je zien” fietsen van onderbouwleerlingen gecontroleerd. Deze actie is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met scholen die zich aanmelden voor dit project. Onder begeleiding van docenten hebben leerlingen van de richting Techniek de fietsen van een grote groep eersteklassers nagekeken op veiligheid en functioneren van het rijwiel. Naast de verlichting zijn ook andere belangrijke onderdelen nagelopen. Elke goedgekeurde fiets werd voorzien van een label. De leerlingen van Thamen kunnen dankzij deze keuring 'in huis' allemaal veilig de donkere dagen in !

fietsactie klein

Daar staan ze dan, de trotse winnaars van de techniekwedstrijd van Technet: Kor en Nino uit 1b2. Met hun bijzondere voertuig hebben ze de eerste plaats behaald. Gefeliciteerd jongens, heel goed gedaan !


Winnaars

Go To Top