Net als op alle andere scholen in het land werken ook de docenten van Vakcollege Thamen vanuit huis. We laten met een creatieve boodschap weten dat we jullie missen en aan jullie denken en steken met ‘Thamen uit, Thamen thuis’, de thuiszitters een hart onder de riem. Binnenkort zal blijken of het thuisonderwijs ook na de vakantie doorgaat, of dat we in mei weer samen op Thamen zijn. Hou vol, we zijn trots op jullie !

thamenuitthamenthuis

Sinds vorige week heeft Vakcollege Thamen te Uithoorn er een nieuwe aanwinst bij: een complete motor van Yamaha. Maar, hoe krijg je zo’n prachtig apparaat in je bezit? Gevonden? Gekocht?

Wessel, leerling in klas 4 Mobiliteit & Transport op Thamen, heeft stage gelopen bij de werkplaats van Yamaha Nederland te Schiphol. De mentor van Wessel, meneer Albert de la Bruhèze, raakte tijdens het stagebezoek in gesprek met de stagebegeleider van Wessel. Of het niet een leuk idee zou zijn als de leerlingen van Thamen aan zo’n motor zouden kunnen sleutelen, aangezien de motoren toch vernietigd worden. Yamaha Nederland heeft zich toen bereid getoond een motor te schenken, zodat leerlingen zich nog meer kunnen bekwamen op het gebied van gemotoriseerde tweewielers. Een uitgelezen kans voor onze school om onze leerlingen nóg beter op te leiden binnen het vakgebied van Mobiliteit & Transport. Zeg nou zelf: wie wil er nou niet sleutelen aan een prachtige Yamaha motor?” De motor is, samen met heel veel andere mooie dingen, te bewonderen op de Open Dag.


Motor2 web

Op woensdag 27 november hebben bovenbouwleerlingen van Vakcollege Thamen in het kader van de landelijke actie “Fietser laat je zien” fietsen van onderbouwleerlingen gecontroleerd. Deze actie is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met scholen die zich aanmelden voor dit project. Onder begeleiding van docenten hebben leerlingen van de richting Techniek de fietsen van een grote groep eersteklassers nagekeken op veiligheid en functioneren van het rijwiel. Naast de verlichting zijn ook andere belangrijke onderdelen nagelopen. Elke goedgekeurde fiets werd voorzien van een label. De leerlingen van Thamen kunnen dankzij deze keuring 'in huis' allemaal veilig de donkere dagen in !

fietsactie klein

Daar staan ze dan, de trotse winnaars van de techniekwedstrijd van Technet: Kor en Nino uit 1b2. Met hun bijzondere voertuig hebben ze de eerste plaats behaald. Gefeliciteerd jongens, heel goed gedaan !


Winnaars

Op donderdag 7 november zijn de eersteklassers naar het Aviodrome in Lelystad geweest. De excursie is onderdeel van het Project Schiphol, dat deze week op Thamen plaatsvindt. Echte vliegtuigen, simulaties, Lelystad Airport, van alles dat met luchtvaart heeft te maken kwam voorbij. Het project wordt vrijdag 8 november afgesloten met een presentatie van al het gemaakte werk in de projectweek.IMG 20191107 WA0014IMG 20191107 WA0020IMG 20191107 WA0022

Alsof er nog niet genoeg te doen is op Thamen. Op woensdag 6 november 2019 was de jaarlijkse MBO-opleidingenmarkt, bedoeld om de bovenbouwers voor te bereiden op hun carrière na Thamen.  De avond was goed – en drukbezocht. Leerlingen en ouders konden algemene informatie in de aula verkrijgen, en in de lokalen werden voorlichtingen gegeven over specifieke opleidingen. Daar waren ook oud-leerlingen van onze school bij. Ook voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in een vervolg op de havo werd een presentatie gehouden. Mentoren, collega’s ouders en leerlingen kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

Go To Top