Van dinsdag 24 augustus t/m vrijdag 27 augustus kregen de eersteklassers op Vakcollege Thamen de gelegenheid om de school en hun klasgenoten goed te keren kennen. Op dinsdag waren de eerste kennismakingen, woensdag stond in het teken van Fun Forest, op donderdag kregen de leerlingen hun laptops en op vrijdag werd de week afgesloten met een voorstelling en een barbecue. We wensen onze eersteklassers heel veel plezier en succes op Vakcollege Thamen !

IMG 20210825 WA0002        IMG 20210827 WA0016         

IMG 20210825 WA0010

IMG 20210827 WA0023            IMG 20210827 WA0025

                                                                            

 

Zaterdag 18 september was het World Clean up Day en in het kader daarvan hebben leerlingen van Vakcollege Thamen op vrijdag 17 september al hun steentje bijgedragen. Voorzien van een hesje, knijper en vuilniszak gingen tweedeklassers niet alleen het schoolplein schoonmaken, maar ook de straten in de omgeving tot en met de parkeerplaats van de plaatselijke supermarkt. Een imposante berg vuilniszakken en een schone(re) buurt waren nu het resultaat van een dagje ‘prikken’. Een beter milieu begint bij jezelf, en de leerlingen van Thamen geven graag het goede voorbeeld. Bedankt alle tweedeklassers en betrokken personeel !

 

Ook voor de tweedeklassers waren twee dagen ingeruimd om kennis te maken met klasgenoten en te wennen aan school. Dinsdag kregen de leerlingen op school tekst en uitleg, op donderdag mochten ze actief zijn bij Poldersport in De Kwakel. Ondanks het iets minder mooie weer dan de dagen ervoor deed iedereen enthousiast mee en was de sfeer goed. Tweedeklassers, maak er weer een mooi jaar van !

IMG 20210826 WA0010

IMG 20210826 WA0017

IMG 20210826 WA0014

IMG 20210827 WA0010

De bovenbouwers lopen al even mee op Vakcollege Thamen, maar ook zij moesten natuurlijk kennismaken met (nieuwe) klasgenoten. Dat gebeurde ook voor hen op dinsdag, waarna ze een excursie hadden in het Amsterdamse Bos om te waterfietsen, óf gingen bowlen in Amstelveen. Vanaf woensdag begonnen voor hen de gewone lessen weer. Leerlingen van jaar 3 en 4, veel succes het komende jaar ! 

IMG 20210824 WA0004

IMG 20210824 WA0000

Afgelopen donderdag 15 april vond de nationale Girlsday plaats. Deze landelijke happening is bedoeld om meiden warm te maken voor beroepen in de bètavakken, techniek en IT. Dit jaar was Vakcollege Thamen benaderd door De Vries Scheepsbouw om mee te doen: een uitnodiging die we natuurlijk hebben aangenomen.

We zijn gestart met de landelijke kick-off: via een live stream had de organisatie een interactief programma opgezet voor de meiden, inclusief een spannende quiz en escaperoom! Daarna maakten de leerlingen kennis met de dames van de scheepswerf en was het tijd om de bouwpakketten in elkaar te zetten.
We zijn echt supertrots op onze meiden! Het was hun vrije dag en ze zijn vrijwillig gekomen en hebben er een heel gezellige ochtend van gemaakt. We kunnen niet wachten totdat we echt de werf met ze kunnen gaan bezoeken!
Meer weten over de Girslday? Kijk op https://www.vhto.nl/activiteiten/girlsday

 

Techniek 3Techniek 1Techniek 2

Afgelopen week was er, ondanks de corona, weer genoeg te doen op Vakcollege Thamen. Net als voorgaande jaren start in deze tijd ‘On Stage’, een evenement waarbij tweedeklassers een match gaan maken met bedrijven in de regio. Dit doen zij met eigengemaakte visitekaartjes en voorbereide elevator pitches om zich daarna bij een succesvolle match aan te kunnen melden voor een meeloopdag. Dit jaar is het omgedoopt tot ‘Veen en Amstelland On Stage Digimatch’, omdat de leerlingen vanwege de coronamaatregelen nog steeds niet fysiek kunnen solliciteren. Daarnaast was er in het weekend wél fysieke actie rondom het schoolgebouw: de jonge Olivier uit de buurt ergerde zich aan het zwerfafval in zijn wijk en zette een schoonmaakactie op touw. Ook Vakcollege Thamen had hij aangeschreven om mee te helpen. Uiteraard gaven enkele personeelsleden en leden van de oudervereniging graag gehoor aan deze mooie actie. Dankzij Olivier en alle betrokkenen ziet de omgeving van de school er weer netjes uit. Vakcollege Thamen: niet alleen leren, maar ook samen schoonhouden door doen !

vuil 2vuil 1

Go To Top