Ieder jaar gaan de leerlingen van de 3e klassen in de maand juni een bijzondere activiteit doen. Ze kunnen kiezen uit 6 bestemmingen: Londen, Berlijn, Survival (Ardennen), Surfcamp Bloemendaal, Zandvoort aan Zee Sportief en Nederland = Leuk.

Onder de enthousiaste begeleiding van docenten krijgen de leerlingen weer een paar fantastische dagen:

  • Londen: via de tunnel van Calais naar Folkstone en Canterbury gaan de leerlingen naar Londen. 's Avonds wordt er kennis gemaakt met het gastgezin. De volgende dagen worden Cambridge, London Eye, Buckingham Palace en niet te vergeten een theaterstuk bezocht.
  • Berlijn: Trendy Berlijn is groot, bruisend en bijzonder. De derdeklassers zullen veel van de stad zien en meemaken: Ze bezoeken een concentratiekamp, maar gaan ook zwemmen in het grootste subtropische zwemparadijs van Europa. Ze fietsen met een gids door de stad en natuurlijk is er ook voor shoppen tijd. En... spannend... de leerlingen slapen in gastgezinnen en leren zo het land en de bewoners goed kennen.
  • Survival: Onze sportieve leerlingen gaan naar Comblain au Port in de Ardennen. Zij kunnen zich daar heerlijk uitleven op het mountainbiken, klimmen/abseilen, touwbruggen, touwslingers en kanoën. Tijdens de oriëntatietocht wordt er met GPS gelopen en gaan ze door de grotten. 's Avonds wordt er bivak gehouden: Eén nacht onder de sterrenhemel of onder een zeil.. Avontuurlijk genoeg!
  • Surfcamp Bloemendaal: Tijdens het surfcamp leren de leerlingen alles wat je wilt weten over surfen en over het beachlife. Tijdens deze week zijn de leerlingen veel op het water te vinden. Naast het surfen zijn er ook nog andere strandactiviteiten: Beach volleybal, branding raften en... barbecue!
  • Club Zandvoort Sportief: De leerlingen kunnen heerlijk van het mooie weer aan de kust genieten. Ze overnachten bij de plaatselijke sportclub. De activiteiten die gedaan werden zijn: Darten, karten/lasergame, bowlen, voetballen en natuurlijk zonnen op het strand!
  • Nederland = Leuk: Deze leerlingen hebben een gevarieerd programma: Ze maken een kunstwerk, gaan met de boot naar het eiland Pampus en brengen een bezoek aan het Heineken Museum. Ook de poldersport wordt niet vergeten!! Daar kan men golfen, kanovaren of aan andere sport/spelcompetities meedoen.
Go To Top