AANMELDEN MG 1553

Je kunt je op school aanmelden. Dit doe je samen met een van je ouder(s)/verzorger(s). Inschrijven kan van 1 maart t/m 5 maart 2021. Dit kan overdag van maandag t/m vrijdag.

Ook ’s avonds

Van maandag 1 maart t/m donderdag 4 maart zijn er ook van 16.00 tot 19.00 uur mensen aanwezig om de formulieren aan te nemen en vragen te beantwoorden. U kunt ook per post of e-mail het formulier opsturen:
Vakcollege Thamen
t.a.v. leerlingenadminstratie
Den Uyllaan 4 1421 NK Uithoorn
Annemieke de Boer leerlingenadministraie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meenemen:

  • aanmeldingsformulier met advies van de basisschool (uitdraai ELK loket)
  • kopie onderzoeksrapport van bijvoorbeeld dyslexie of ADHD
  • ingevuld Inschrijfformulier 2021-2022 van onze school

Voor aanmelden 2 t/m 4e klas (zij-instromers) klik hier voor meer informatie.

Tijdens de Themaklas staat jouw interesse centraal en daar ga je het hele jaar mee aan de slag. Op Thamen hebben we vier Themaklassen. Bij je aanmelding op onze school geef je aan welke Themaklas je wil volgen. Je zit dan naast je gewone klas een heel jaar ook in de Themaklas, met leerlingen uit andere klassen. Je hebt dus eigenlijk een extra klas, waar je ook andere brugklasleerlingen leert kennen.

De themaklas in het kort:

  • In klas 1 én 2
  • 2 uur per week op een vast moment
  • In een vaklokaal of aan de slag buiten school

Thamen Schoolgids icoon1 

Arts & Media

Ben je creatief met handen en geest? Of je nu graag dingen bouwt, de hele dag foto’s maakt of het liefst alleen maar aan het tekenen bent. Tijdens de Themaklas Arts & Media leer je mooi dingen te bedenken én te maken.

Thamen Schoolgids icoon2 

Sports & Body

Is bewegen echt jouw ding en ben je sportief? Dan kies je natuurlijk voor Sports & Body. Maak kennis met bijzondere sporten en leer meer over je eigen body. En dat gaat verder dan de gewone gymles.

Thamen Schoolgids icoon3 

Food & Health

Houd jij van lekker eten en wil je daar meer van weten? Dan is de Themaklas Food & Health iets voor jou! In deze Themaklas maak je een culinaire reis langs verschillende landen, culturen en eetgewoonten.

Thamen Schoolgids icoon4 

Tech & IT

Ben jij iemand die graag dingen uitzoekt, repareert, in elkaar zet. Of ben jij juist iemand die op de computer van alles bedenkt? Tijdens Tech & IT ga je aan de slag met techniek én de computer. Zo bedenk je slimme oplossingen.

Wat maakt Vakcollege Thamen echt bijzonder? In de eerste plaats zijn we een VMBO school (met MAVO+) met goed onderwijs, zodat jij na vier jaar met je diploma op zak de volgende stap kan maken naar bijvoorbeeld een gerichte mbo opleiding. Maar het is meer, want elke school is anders. Daarom hebben we de top 5 kenmerken voor jou op een rij gezet.

Iedereen kent elkaar

De overstap naar de middelbare school is spannend. Dan is het fijn als iedereen elkaar kent. Voor elke klas hebben we daarom een vast team van (vak)docenten.

Bruisende school

Er is altijd wat te doen. Dat begint al met de introductieweek als je start als brugklasser. Door het jaar heen organiseren we allerlei excursies en doen we projecten. We houden ook van een feestje, zoals de gezellige disco.

Een écht vakcollege

Samen leren, ontdekken en oefenen doen we graag in de praktijk. Onze leerlingen vind je daarom vanaf de brugklas veel in de praktijklokalen, waar ze dingen ontwerpen en maken.

Persoonlijke aandacht

Elke leerling heeft een vaste mentor. Dit is één van de docenten die ook lesgeeft aan jouw klas. Je ziet de mentor in ieder geval elke week. De mentor is jouw contactpersoon en helpt je bij het oplossen van problemen of het beantwoorden van vragen.

Themaklassen

Op onze school bieden we naast de normale lessen ook vier Themaklassen aan. Hier staat jouw interesse centraal en deel je die met andere brugklassers. In de Themaklas werk je in een groep samen aan leuke dingen.

 

Thamen, Leren door doen

Woensdag 10 februari
Tussen 9.00 – 15.45 uur (blokken van drie kwartier)

Dit jaar is afgesproken in de regio dat we geen open dag organiseren. Dat is lastig als je een keuze wil maken voor de school die past bij uw kind. Daarom organiseren we in kleine groepjes van maximaal 10 personen rondleidingen door onze school.

Zo krijgt u een indruk van Thamen en het gebouw. Tijdens de rondleiding kunt u vragen stellen aan onze docenten of mentoren van de brugklas. Zo kunt u zelf een beeld vormen van onze school.

Aanmelden >> klik hier (VOL=VOL)

 

Wat leuk dat je op onze website kijkt. Zit je in groep 8? Dan maak je na de zomer de overstap van de basisschool naar het vmbo of de mavo+. Het is nu tijd om een nieuwe school te kiezen. Ontdek of Vakcollege Thamen de school is die bij jou past. Doe mee met één van onze activiteiten en stel al je vragen.

Voor leerlingen

Thamen Try-out voor groep 8 op 20 januari
Is komen te vervallen ivm verlenging van de lockdown.

Lesjesmiddag op 10 februari
Maakt digitaal kennis met onze mooie school tijdens de lesjesmiddag! Je gaat online meelopen met een leerling van Thamen, die je rondleidt en laat meedoen in een les in een lokaal. Meld je nu aan!

Kies de school die bij je past

We zijn een bruisende school én een erkend vakcollege. Zowel op basis, kader als de mavo+ krijg je daarom in de brugklas al praktijklessen.. Dat is leuk en zo kun je meteen ontdekken wat je leuk en interessant vindt.

Top 5 kenmerken van Thamen
De belangrijke eigenschappen van onze school hebben we op een rij gezet.

Themaklassen
In de brugklas kies je één van de vier themaklassen. Maak kennis met totaal andere vakken en werk daarbij samen met groepjes van leerlingen uit alle brugklassen.

Aanmelden brugklas
Voor aanmelden geldt de afgesproken procedure van de regio Amstelland én krijgen broerjes en zusjes voorrang. Lees meer over hoe dit precies werkt.

 

inschrijfavond

Woensdag 12 maart is er een inschrijvingsavond voor alle leerlingen.
Van 19:00- 21:00 uur bent u en uw zoon of dochter van harte welkom! Klik hier voor het inschrijvingsformulier!

Extra informatie:
Info over ‘Groep 8’. Klik hier!
Tien redenen om voor Thamen te kiezen: Bekijk hier de video!
Een bijzondere methode Frans op Thamen (speciaal voor Mavo-leerlingen): Bekijk hier de video!

lesjesmiddag

De namen van de prijswinnaars van de lesjesmiddagwedstrijd staan vermeld bij de receptie op de inschrijfavond van 12 maart! Prijzen kunnen die avond afgehaald worden.

Een speciale krant voor de brugklasser: Brugpinner. Klik hier!

RK Scholengemeenschap Thamen is op dinsdag 18 maart het strijdtoneel van de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2014. In Uithoorn strijden aanstormende techniektalenten van tien vmbo-scholen om een plek in de nationale finale. In totaal verschijnen er ruim 300 Junior Vakkanjers aan de aftrap bij zes regiofinales.
lees verder..... 

Wilt u alles weten over de vernieuwingen op Thamen, kijk dan naar onderstaande filmpjes.    

Wilt u alles weten over de vernieuwingen op Thamen, kijk dan naar onderstaande filmpjes.    

Vanwege de Corona-pandemie hebben alle scholen voor voortgezet onderwijs in de Kernprocedure Amstelland besloten geen Open Huizen en geen Open Dagen te organiseren. De scholen in de Kernprocedure Amstelland zullen voor de huidige groep 8 leerlingen eigen kennismakingsactiviteiten organiseren. 
 
Op Vakcollege Thamen zijn de volgende activiteiten georganiseerd:  

Op afspraak: rondleiding 
Als ouder(s)/ verzorger(s) kunt u wel aanmelden voor een rondleiding op 09 december 2020 of 20 januari 2021. In verband met de aangescherpte maatregelen zal dit beperkt worden tot maximaal 10 aanmeldingen per blok. Klik hier om aan te melden als ouder(s)/ verzorger(s).

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan ook: 0297-563192. 
 
9 december en 20 januari : Thamen Try-Out 
Leerlingen van groep 8 kunnen zich voor dit evenement opgeven. Tijdens deze activiteit kunnen groep 8 leerling allerlei opdrachten doen en zodoende kennis maken met Thamen, het gebouw én de vakken. Leren door doen dus!  
Wil je weten hoe het op Thamen is? Ben je benieuwd hoe dat grote gebouw er van binnen uitziet? 
Heb je plannen om naar het VMBO te gaan en zit je in groep 8?
Kom dan op naar Vakcollege Thamen voor de Thamen Try Out!!
Schrijf je in via deze link en geef aan op welke tijd je wilt komen.
Doe mee aan de leuke en uitdagende opdrachten, samen met begeleidende brugklassers.
Maak je eigen “Tik Tok”, doe mee aan de Kahoot en bak je eigen appelflap of verlicht je eigen Kerstboom!
Schrijf je snel in want…vol = vol…..
Tot ziens op Vakcollege Thamen! 
Om je in te schrijven voor de Try-Out scan de QR-code met je telefoon of tablet anders KLIK hier....


INSCHRIJFFORMULIER THAMEN TRY OUT op woensdag 9 december
aanmeldformulier oudersQR-Code Try-Out                                                                                 QR-Code rondleiding

27 januari: Thamen webinar
 
Ouder(s)/ verzorger(s) van groep 8 leerlingen kunnen zich t.z.t. opgeven voor deze online informatiebijeenkomst. Houd de website in de gaten voor extra informatie.  

10 februari: lesjesmiddag 
Zoals ieder jaar organiseert Thamen ook deze keer weer een lesjesmiddag. Informatie volgt nog.

 

Thamen

Wie zijn wij?

groep 8 Thamen

Groep 7/8

agenda Thamen

Agenda

contact Thamen

contact

Go To Top